הרב מצגר יכהן כדיין למרות התנגדות מזוז
הרב מצגר יכהן כדיין למרות התנגדות מזוז. הוועדה למינוי דיינים החליטה שלא להדיח את הרב יונה מצגר . ההחלטה התקבלה למרות התנגדות היועץ מזוז להמשך הכהונה . השר פרידמן: לא נמצא בסיס כדי להדיחו . באי-כוחו: ניתן היה לחסוך שנתיים של עינוי דין |
מאת: רותי אברהם | | Nfc.co.il/blog/rutag פרשת הרב מצגר |
> "תורה ועבודה": נעתור לפסול הרכב הוועדה
הרב הראשי יונה מצגר לא יודח מתפקידו. כך החליטה (יום ב', 18.2.08) הוועדה למינוי דיינים לאחר שעסקה בנושא במשך שבועות רבים. ההחלטה התקבלה למרות התנגדות היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, שהצליץ להדיח את הרב הראשי מכהונתו כדיין.
בהודעת הוועדה, בראשה עומד שר המשפטים דניאל פרידמן, נמסר כי בתום ישיבתה השלישית במספר של הוועדה, "ולאחר שעיינה בחומר שהוגש לה ושמעה את בא-כוחו של הרב מצגר ונציג היועץ המשפטי מזוז, הוחלט שאין מקום לסיים את כהונתו של הרב מצגר כדיין על-פי סמכותה לפי סעיף 16 א' לחוק הדיינים". שר המשפטים ציין בהודעה כי "ישנם עניינים בהם נהג הרב מצגר שלא כראוי, אולם לא נמצא שיש בעובדות כפי שהובאו בפני הוועדה בסיס מספיק להדחתו מתפקידו". לאחר סיום הדיון הודיע השר פרידמן כי בדעתו ליזום הצעת חוק שתסמיך את הוועדה לקבוע מי מהרבנים הראשיים יכהן כנשיא בית הדין הגדול לערעורים, וכן האם תחול הרוטציה בתפקיד זה ובאיזה תאריך". הנושא התגלגל אל בית המשפט העליון בעתירה שהגיש הרב מצגר, בדרישה לבטל את החלק הלבר-פלילי. לבסוף סוכם כי היועץ מזוז יבטל את הדרישה להדיח את הרב מצגר, ובד-בבד הודיע הרב מצגר, בתגובה לעתירה שהגישה עמותת אומ"ץ, על השעייתו מרצון כדיין. לפני כחודש הודיע הרב מצגר על סיום השעייתו מרצון ועל כוונתו לשוב לתפקידו ביום 2.3.08. אומ"ץ עמדה על כך שהשעייתו תהא לצמיתות. אולם כאמור, בדיון שקיימה הוועדה למינוי דיינים הוחלט פה אחד שלא להדיחו. הם הוסיפו כי "אין תקדים לכך שהיועץ המשפטי סגר תיק חקירה של המשטרה, החליט שאין גם מקום להעמיד לדין משמעתי את הנחקר והמליץ על הדחתו מבלי לתת לו הזדמנות לטעון בפניו. טוב עשה היועץ המשפטי שהודיע לבג"צ כי הוא מוחק מחוות דעתו את המלצתו להדיח את הרב מצגר". עורכי הדין ליבאי ורט הודיעו כי הרב הראשי ישוב לכהן כדיין בבית הדין הרבני הגדול ולהשתתף בישיבות הוועדה למינוי דיינים. כאמור, בעקבות החלטת הוועדה אמר היועץ מזוז כי הוא "מצר על החלטת הוועדה". הוא הוסיף כי "הדיון בוועדה למינוי דיינים היה הזדמנות שהוחמצה לקביעת נורמות ראויות להתנהגות איש ציבור במשרה כה רמה ורגישה, ומסר ערכי-ציבורי בעל חשיבות רבה באשר לעיצוב הנורמות החלות על דיין בישראל".
|
|