חוק גפני מעורר סערה: למה רק לחרדים מגיע?
בתנועה הרפורמית הגיבו בזעם לאישור החוק שיעביר 100 מיליון ש' לחינוך החרדי.
גורמים במשרד החינוך, מנגד: בחוק ישנם גם כמה יתרונות
1/7/2009
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/910/917.html
חוק גפני, שאושר היום (ד') בקריאה טרומית, עורר סערה בכנסת וטענות לפיהן הוא מפלה לטובה את החינוך החרדי ומקצה לו, במסלול עוקף רשויות מקומיות, מיליוני שקלים. לאחר הביקורת של הח"כים, גרר החוק תגובות מעורבות מחוץ למליאה. גורמים במשרד החינוך אמרו שיש יתרונות מסויימים בחוק, ואילו בתנועה הרפורמית שוללים את החוק מכל וכל וטוענים שהוא מפלה בצורה קשה את הילדים הלא חרדים.מעורר סערה.
גורמים במשרד החינוך הסבירו שהם תומכים ברעיון הגלום בחוק, לפיו תתבצע הפרדה בין רשתות החינוך החרדי – החינוך העצמאי ומעיין החינוך התורני – לבין שאר בתי הספר המשתייכים לזרם המכונה בשם "הזרם המוכר שאינו רשמי".
מנגד, ישנה במשרד החינוך התנגדות לסעיפים שונים בחוק, בין היתר למימון בגובה 100% שיינתן למוסדות, וחיוב הרשויות להקצות למוסדות החרדים מבנים.
"אפליה קשה"
"יש מימדים בהצעה שאי אפשר לקבל, אבל יש מימד שהוא כן נכון. האבחנה בין רשתות אלו למוסדות ה'מוכרים שאינם רשמיים' היא לא דבר בלתי סביר. כשאין אבחנה אז כמעט אין יכולת להתמודד עם בתי הספר הפרטיים", אמרו גורמים במשרד החינוך.
עו"ד עינת הורביץ מהמרכז לפלורליזם יהודי של התנועה הרפורמית מסרה בתגובה לחוק כי "ממשיכים להרוס את החינוך הממלכתי. בניגוד לטענה החרדית שמדובר פה על השוואת הזכויות של הילדים החרדים, האמת היא שהצעת החוק מהווה אפליה קשה כנגד החינוך הממלכתי הנדרש לעמוד בתוכנית הליבה
ובתקנים מחמירים נוספים".
בתנועת "נאמני תורה ועבודה" אמרו על החוק כי "ח"כ גפני דורש כי החינוך החרדי יקבל את כל הזכויות אך אינו מוכן לקבל על עצמו את החובות. חוק זה, התומך במוסדות שאינם מלמדים מקצועות ליבה, משאיר אלפי ילדים במעגל העוני ללא אפשרות לנסות לצאת ממנו".
"בנוסף", הבהירו בתנועה, "תקצוב מוסדות שאינם תחת פיקוח יוביל לכך שהמדינה תיאלץ לתקצב גורמים העוינים למדינה ולדמוקרטיה. כל מדינה מתוקנת בעולם, מחזקת את החינוך הממלכתי ואילו במדינת ישראל מתבצע תהליך הפוך לחלוטין".