י-ם: העירייה עתרה לבג"ץ נגד שר הדתות

 

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/137/844.html?hp=1&cat=468

 

ניר ברקת: "רב ראשי מהזרם הציוני הוא הכרח בעיר בה 70% מהאוכלוסייה היהודית איננה חרדית ובעלת צרכים ייחודיים משלה"
28/7/2010

עיריית ירושלים עתרה אתמול (ג'), לבג"ץ נגד השר לשירותי דת במטרה לאפשר בחירת רב ראשי ציוני-דתי בבירה. בעבר כבר הצליחו העירייה ונציגי בתי הכנסת מהציבור הדתי-לאומי לפרק את הוועדה למינוי רב ראשי, מאחר והיה בה רוב ברור לנציגי בתי כנסת חרדיים.

בעתירה לבג"ץ טוען ראש עיריית ירושלים ניר ברקת כי יש להסדיר את תהליך בחירת רבני העיר, האכנזי והספרדי, תוך קביעת אמות מידה וכללים ברורים ושוויוניים, וכן ביטול החלטות שהתקבלו שלא כדין בהיעדרות נציגי העירייה והיועץ המשפטי של המשרד לשירותי דת.

ברקת גם טוען בעתירה כי התנהלות וועדת הבחירות למינוי רב ראשי "הינה קלוקלת והחלטותיה פסולות מיסודן. נציגי הועדה נבחרו בניגוד לכללי המנהל התקין, תצהירים לבתי הכנסת הועברו באופן חלקי ומגמתי תוך העדר נתונים רלוונטיים, נציגי העירייה ועו"ד משקיף לא זומנו לישיבות והבחירה בבתי הכנסת הייתה מגמתית, סלקטיבית ופוליטית".
מרכז הוועדה הוא עוזר שר הדתות

בעתירה לבג"ץ גם נחשף כי מרכז הוועדה לבחירת רב ראשי לירושלים הוא לא אחר מאשר הרב אבנר עמר – עוזרו של השר לשירותי דת, יעקב מרגי, מה שמהווה לטענת העירייה "ניגוד עניינים תפקודי ואישי".

ברקת בתגובה: "רב ראשי מן הזרם הציוני הוא הכרח בעיר בה 70% מהאוכלוסייה היהודית איננה חרדית והינה בעלת צרכים ייחודיים משלה. לרב תפקיד משמעותי בייצוג העיר ותושביה, במעורבות בסוגיות הקשורות לעיר ובניהול ענייני הדת לצרכי האוכלוסיות השונות בה. לציבור הכללי, בניגוד לציבור החרדי אין 'רבני קהילות' ולכן דמות רב שמייצגת
אותו היא בעלת חשיבות רבה".

השר לשירותי דת בחר שלא להגיב על הידיעה. תנועת נאמני תורה ועבודה ובתי הכנסת הציונים בירושלים, שהגישו אף הם עתירה לבג"ץ בנושא זה מסרו בתגובה: "אנו מחזקים את ידי ראש העיר על מחוייבותו לפעול לבחירת רב ראשי ציוני לירושלים ומעריכים מאוד את התמדתו בפעילות זו. צר לנו שמשרד הדתות מתעלם מהנחיות מפורשות של בית המשפט שנקבעו בעקבות העתירה שהוגשה על ידנו, אנו מקווים שהפעם יקבל משרד הדתות את הנחיות בג"ץ ושהליך בחירת הרב הראשי לירושלים יתקיים באופן שקוף, הוגן ושיוויוני".