הגענו לימים טובים. חשבתם שהמרדף אחר בירור יהדותם של הגרים והעיסוק בשאלה מה בדיוק היה בדעתו של המתגייר בשעת טבילה, מה הוא שמר או לא שמר אחרי הגיור ייעצר שם – אצל הגרים? טעיתם. הנה זה כאן. בהנחיות החדשות שפרסמה לשכת הרב הראשי לישראל ואושרו על ידי מועצת הרבנות הראשית לישראל עולה תמונה קשה ביותר של רדיפה אחר כולנו. לא רק אחרי אלכסנדר, סבטלנה ואיירוס אלא גם אחריכם – ניצן, ענבל, ושי. ואפילו אחריכם – יצחק, אברוימי ורייזל.
בהנחיות החדשות (כנסו לקובץ המלא) לא זו בלבד שרושם הנישואין חייב לשלוח כל גר או כל אדם אשר הוריו נישאו בחו"ל לבירור יהדותו בבית הדין הרבני להוכחת יהדותם. אלא שרושם הנישואין רשאי לשלוח אדם לבירור יהדות בבית הדין גם אם הוריו נישאו באמצעות רב רושם נישואין בישראל.
כמו כן רושם הנישואין רשאי מעתה גם לשלוח לבירור יהדות אדם אשר הוריו נישאו בחו"ל אפילו אם הם נישאו באמצעות רב קהילה ששמו מצוי ברשימת רבני קהילות העולם המוכרים על ידי הרבנות הרשאית לישראל לעניין נישואין. תופתעו עוד לשמוע כי רושם הנישואין אף רשאי לשלוח לבירור כאלה אשר הציגו תעודת נישואין של קרוב משפחה מדרגה ראשונה מצד האם (למשל אח מצד האם) שקבל בעבר פסק דין מבית הדין הרבני שהינו יהודי. כלומר: אם, לדוגמא, אחותך מצד האם הוכיחה בפני בית הדין שהיא יהודיה, זה לא מספיק! רושם הנישואין יכול לשלוח אותך לבירור יהדות – ואם בית הדין יחליט שאתה אינך יהודי הרי שאף יהדותה של אחותך עשויה להישלל ממנה למפרע.
אז אולי חשבתם שאדם אשר בידו פסק דין מבית הדין הרבני שהוא עצמו יהודי ישוחרר מן הבירור? ובכן לא. למעשה, אין שום דבר שניתן לעשות על מנת להוכיח באופן סופי שהינך יהודי. רושם הנישואין רשאי לשלוח אותך בכל מקרה לבירור נוסף לבית הדין הרבני גם אם הדברים כבר התבררו בעבר ויש בידך פסק דין על כך.
יתירה מזאת, על פי ההנחיות החדשות (וגם על פי מה שידוע לי מן השטח) גם אם לא באת להירשם לנישואין וגם אם לא פנית אל בית הדין בשום דבר ועניין ואפילו לא הלכת ברחוב של בית הדין – רשאי בית הדין לזמן אותך ולדון בבירור יהדותך ולשלול זאת ממך.
כיד הדמיון הטובה עליכם: פקידים, באי כוח, מבררי יהדות, מבררי יהדות חיצוניים, מנהלי מחלקות ועוד ועוד ימונו בבית הדין הרבני על מנת לפקח על המשימות המורכבות הללו. מדינת ישראל והעם היושב בציון יממנו את החגיגה הזאת מכיסם. מכיסינו.
למעשה, כל העם בחזקת מי שאינם יהודים – עד אשר יוכח אחרת. לא היה כדבר הזה בישראל. אם זה לא הזמן להקים בתי דין אלטרנטיביים – מתי הוא הזמן?