כך תוכלו לבדוק: האם בית הספר של ילדיכם גובה תשלומים מעבר למותר?
מערכת חדשה של תנועת "נאמני תורה ועבודה", המבוססת על נתוני משרד החינוך, תאפשר לכם לבדוק בכמה חורג בית הספר שבו לומדים ילדיכם מתקרת התשלומים שקבע משרד החינוך. "מי שמשלם מעבר למותר פוגע בהורים שאינם יכולים לשלם"
המערכת, שהושקה על ידי תנועת "נאמני תורה ועבודה", מבוססת על נתוני משרד החינוך ומפרטת את סעיפי התשלום השונים, בהם תשלומי החובה ותשלומי הרשות. "תשלומי ההורים משמשים בפועל כשכר לימוד למוסדות פרטיים אליטיסטיים, ובכך מעמיקים את הפערים החברתיים", נכתב בנייר עמדה שפרסמה התנועה. מהתנועה נמסר כי הבעיה עמוקה יותר במערכת החינוך הממלכתית-דתית. "בחברה הדתית התשלומים מהווים זרז משמעותי לתהליך ההקצנה הדתית של בתי הספר, כאשר הם מסננים ומדירים, ונותנים כוח בעיקר לבתי הספר התורניים".
![תלמידים באשקלון חוזרים ללימודים אחרי שבוע של מלחמה (שי מכלוף)](http://images.wcdn.co.il/1397564-18.jpg?crop=w635)
תשלומי ההורים המוגדרים תשלומי חובה עומדים על 75 שקלים, ומכסים ביטוח תאונות אישיות עבור התלמידים. תשלומי הרשות המממנים בעיקר טיולים מוגבלים בידי משרד החינוך, שקובע כי אסור למנוע מתלמיד השתתפות בפעילות עקב סיבות כלכליות. שני הסעיפים המייקרים את תשלומי ההורים משמעותית בבתי ספר רבים הם תל"ן (תכנית לימודים נוספת), שחלה בעיקר בבתי הספר הממלכתיים-דתיים, ותשלומים מרצון שגבייתם מחייבת אישור מכל ההורים ומהמפקח על בית הספר.
פורסם באתר וואלה.