משרד הדתות, המזוהה עם ש"ס, כמו גם הרבנות הראשית לישראל, נשאלו באחרונה על המשך כהונתו של הרב יוסף בשני תפקידיו, אף שמואשם בעבירות של מרמה והפרת אמונים. הם השיבו כי "יפעלו בהתאם לחוק". אולם מתברר כי בחוק לא קיימת הסדרה בנושא השעיה בעקבות כתב אישום, ובשל מצב החוק הבעייתי – אין לאף גורם סמכות להדיח או להשעות את הרב מהתפקיד. "הוגש בעבר תזכיר חוק בעניין זה שלא קודם", אמרו. ולמרות זאת, במשרד הדתות וברבנות הראשית מעניקים גיבוי נחרץ לרב יוסף.
לדבריו, "המצב היום שבו כל מי שפורסם דבר מה נגדו נדרש להשעות את עצמו, לפרוש מתפקידו ולקטוע באחת קריירה או שליחות הינו בלתי נסבל. אני מאמין בזכותו של הרב ומייחל להצלחתו להדוף את ההאשמות נגדו".
הרב סירב לפרוש בתמורה לסגירת התיק
פרקליטות מחוז תל אביב הציעה לאחרונה לרב יוסף הסכם שלפיו התיק הפלילי נגדו ייסגר אם יפרוש מתפקידו כרב העיר, אולם הוא סירב להצעה. לאחר שהוגש נגדו כתב האישום, פנתה תנועת "נאמני תורה ועבודה" לגורמים ברבנות הראשית ובמשרד לשירותי דת לנשיא מועצת הרבנות הראשית, הרב הראשי דוד לאו, ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, ואף לרב יוסף עצמו, ודרשה להשעותו.
"המחוקק קבע באופן מפורש מה המצבים שבהם יש להשעות אדם מתפקידו ואין כל היגיון לעקוף את דבר המחוקק", השיבו גורמים ברבנות הראשית ובמשרד לשירותי דת לפנייה. "מהפנייה עולה ריח חריף של רדיפה ומוטב שפנייה זו לא הייתה באה לעולם".
ד"ר חנן מנדל, יו"ר תנועת "נאמני תורה ועבודה", אמר בעקבות הגיבוי שלו זוכה יוסף: "אנו סבורים כי מערך הכשרות חייב להיות נקי מכל חשד, ורב עיר אשר דבק בו רבב איננו יכול להמשיך להנפיק תעודות כשרות ולקבל החלטות חשובות אחרות עד לסיום ההליך המשפטי. דווקא בשל ניגודי העניינים לכאורה במועצת הרבנות הראשית, ראוי שהרבנות תתייצב לימין הציבור וצרכני הכשרות, תדאג למנות רב אחר במקומו של הרב יוסף כל עוד עננה זו מרחפת מעל ראשו, וכך תעדיף שירות נקי כפיים לציבור על פני חשד, לכאורה, לרדיפת בצע".
פורסם בוואלה