מאחורי הסרוגים-ערב נת"ע בר אילן
מאחורי ה"סרוגים" בבר אילן
במאי הסדרה "סרוגים", לייזי שפירא, הגיע אתמול בשעת בין הערביים, לשיחה עם סטודנטים מתא נת"ע בבר אילן.
"הנושאים בסדרה "סרוגים" מעסיקים את כולנו", טען לייזי "לא משנה אם אתה דתי או חילוני, כולם עוסקים באהבה". לייזי סיפר שבסדרה ניסה להציג את העולם שבו הוא בעצמו חי במשך 10 שנים – עולם הרווקות המאוחרת. הוא טען שהחברה הדתית לא ממש יודעת איך להתמודד עם העולם הזה, ובסדרה הם ניסו לפתוח פתח ולהציג את ההתמודדויות שקיימות שם. "לא ניסינו להעביר מסר או להחזיר בתשובה, אלא רק לתאר מציאות" הסביר.
לייזי סיפר על הביקורות הרבות שהגיעו, משני הכיוונים, לאחר צאת הסדרה "ידענו שאנחנו מאבדים צופים פוטנציאליים בכך שאנחנו מכניסים סיטאוציות מורכבות מבחינה דתית, כמו ההומו הדתי שמתמודד עם שמירת הלכה מול נטיותיו המיניות, אך בסופו של דבר אני גאה בכך שנגענו בנושא הזה" הוא ציין ברצינות לגמרי, ובכל זאת עם חצי חיוך. לייזי הסביר שלדעתו אין טעם להתייחס לציבור הדתי כאל אנשי מושלמים, בלי קשיים והתחבטויות. הוא השווה זאת ליחס אל גיבורי התנ"ך ופולמוס "תנ"ך בגובה העיניים", והסביר שהוא נמצא בצד שרוצה להתייחס לגיבורי התנ"ך כמו אל בני אדם עם כשלונות וחטאים, בלי להוריד מערכם, אך כדי שיהיה אפשר ללמוד מהם ולהזדהות איתם. מהציבור החילוני הם זכו בעיקר לביקורות חיוביות, "אנשים הבינו פתאום שלדתיים אין קרניים על הראש".
בנוסף, תיאר לייזי את הקשיים שהיו בדרך והניסים הרבים שליוו את התהליך. כך לדוגמא, שיר הנושא המדהים של הסדרה, הגיע אליהם בנס ממש. הם חיפשו בלחץ גדול שיר ולא מצאו שום דבר מתאים. בסופו של דבר הם נפגשו עם ארז לב ארי, והשיר שהוא שר היה הפעם הראשונה שכולם הסכימו על משהו.
הוא סיפר גם על שבת מיוחדת שעשו בירושלים לשחקני הסדרה "כדי שיספגו את האוירה", בשבת השחקנים שמרו שבת ולבשו בגדי שבת, אך על סיגריות הוא לא הקפיד איתם, וכך הם זכו למבטים תוהים מעוברים ושבים שראו "דוסים" עם סגריה בשבת.
"השיחה גרמה לי להבין שאנחנו בתור ציבור נוטים להתעלם מנושאים מורכבים" אמרה אחת הסטודנטיות בסיום השיחה, "ושבתור ציבור אנחנו צריכים להתחיל להתמודד עם האתגרים ולא להדחיק אותם".
"בדיוק בשביל זה הוקם התא" הסבירו רכזות התא, שירה תלמוד ושרה קמפלר, "כדי לפתח את השיח, להתמודד עם האתגרים ולהעמיק את העולם הדתי שלנו – במיוחד כאן בקמפוס, כשאנחנו סטודנטים ובונים את הזהות הדתית והחברתית שלנו".