מחאה: "הופכים את הרובע היהודי בי-ם למאה שערים"

 

 

 

"הופכים את הרובע ל 'מאה שערים' ותולים שם שלטים המבקשים לא להיכנס לרובע בלבוש לא צנוע", האם הרובע היהודי בי-ם מתחרד? האם ביכ"ס החורבה יעבור לידיים חרדיות? החברה לפיתוח הרובע היהודי: "ביכ"ס החורבה הוא קודם כל ביכ"ס רק אחר כך אתר תיירות"

 

אתמול, יום ירושלים התכנסו כ-20 פעילי "ירושלמים", התנועה הרפורמית, "קולך" ו"נאמני תורה ועבודה" מול בית הכנסת "החורבה" ברובע היהודי במחאה על התחרדות הרובע ועל ניכוס בית הכנסת "החורבה" על ידי חרדיים. אל פעילי העמותות השונות, הצטרפו כ-50 עוברי אורח ויחד הם שרו וניגנו שירי יום ירושלים.

 

את המחאה המוזיקלית יזמו פעילי עמותת "ירושלמים" ואליהם הצטרפו פעילי העמותות השונות.

מריק שטרן, פעיל בעמותת "ירושלמים" וממארגני האירוע, מספר כי האירוע היה אירוע חיובי ובא להעלות מודעות לתהליכים אשר קורים ברובע היהודי. בשיחה עם סרוגים הוא מספר על הסיבות שהביאו לקיום העצרת "איזור הרובע היהודי, הפך להיות איזור סקטוריאלי, יש אוכלוסיות שלמות שמרגישות לא נוח לבקרו בו, 'החורבה' היא דוגמא חיה ובועטת לכך. במקום הושקע כסף רב ועכשיו, קבוצת חרדים אשר הקימה במקום 'כולל' חוסמת את הכניסה לאנשים מהשורה בטענה שמתקיימים שם שיעורי תורה".

לדברי שטרן, ישנה סכנה שהרובע היהודי יהפוך לאזור חרדי ולא נגיש לכלל הציבור "התהליך שקורה ברובע היהודי משפיע על הנוף האנושי במקום, הופכים את הרובע ל 'מאה שערים' ותולים שם שלטים המבקשים לא להיכנס לרובע בלבוש לא צנוע. יש סכנה לתחושת השייכות של עם ישראל לאזור."

 

רחל עזריה, חברת מועצת העיר ירושלים "ירושלמים" אומרת לסרוגים "זה משמח מאוד לראות את עם ישראל מגיע בהמוניו לרובע היהודי. בעיקר אחרי יחסי הציבור שנעשו לפתיחה של בית כנסת החורבה. לצערנו בחברה לפיתוח הרובע החליטו שעם ישראל לא יוכל ליהנות מהחורבה אף על פי שהבנייה נעשתה בהתאם להחלטת ממשלה. לכן ישבנו בחוץ ושרנו שירי ירושלים"

מטעם החברה לשיקום ופיתוח הרובע היהודי נמסר כי "על פי התקנון בבית הכנסת החורבה לא פועל בתוכו כולל. עם זאת, בית כנסת החורבה הינו קודם כל בית כנסת ורק אחר כך אתר תיירות. על פי אותו תקנון מתקיימים כעת סיורים במסגרת פיילוט ואנו בודקים כיצד הסיורים הללו אמורים להיערך בעתיד. נכון לעכשיו, אין סיורים בתוך עזרת הגברים באולם התחתון עד לסיום הפיילוט. המסלול מקיף את המובאה, את החצרות הארכיאולוגיות, את עזרת הנשים הצופה לאולם התחתון ואת התצפיות החיצוניות והפנימיות".