פרופסור אמנון שפירא ז"ל שימש כמזכ"ל בני עקיבא במשך שתי קדנציות היה חבר במליאת מועצת יש"ע ובחבר הנאמנים של תנועת "נאמני תורה ועבודה" מיום הקמתה

הבוקר (ג') נפטר מזכ"ל בני עקיבא לשעבר, פרופסור אמנון שפירא, בגיל 88. שפירא שימש פעמיים כמזכ"ל בני עקיבא.  בנוסף הוא שימש כמרצה לתנ"ך באוניברסיטת בר-אילן ובאוניברסיטת אריאל וחבר מליאת מועצת יש"ע. בשנת 2020 התאלמן מרעייתו הדסה. שפירא הותיר אחריו שישה ילדים ונכדים רבים.

תנועת הנוער בני עקיבא פרסמה הבוקר הודעה על פטירתו. בהודעה נכתב: "תנועת בני עקיבא מתאבלת ומרכינה ראשה עם פטירתו של מזכ"ל התנועה לשעבר אמנון שפירא ז"ל. אמנון, חבר מליאת התנועה כבר עשרות שנים, הוביל את בני עקיבא בעז ובענווה, בלהט, ברוח גדולה ובמסירות אין קץ לערכי תורה ועבודה והציונות הדתית. תנחומים למשפחה העניפה ובהמשך בניין תנועתנו ובבניין ציון וירושלים ננוחם".

מפלגת הציונות הדתית פירסמה כי היא "כואבת על פטירתו של פרופסור אמנון שפירא ז"ל. פרופסור שפירא הקדיש את חייו לחינוך והובלת ערכי הציונות הדתית והיה דמות מופת שתרם רבות לעיצוב תנועות בני עקיבא והקיבוץ הדתי והובלתם בעוז וענווה מתוך מסירות ושליחות. חבל על דאבדין ולא משתכחין".

בסרטון שפורסם על ידי תנועת בני עקיבא, נראה הרב דרוקמן זצ"ל רוקד עם אמנון שפירא ז"ל. לפני מספר שנים התקיימה נטיעת עצים בעמונה אליה הגיעו, ללא תיאום, הרב דרוקמן ופרופ' אמנון שפירא ז"ל, שהיה מזכ"ל תנועת בני עקיבא בשנות השבעים. בזמן ששפירא היה הדריך בתנועה, הקומונר שלו היה "חיימקה", לימים הרב חיים דרוקמן זצ"ל.

שפירא נולד בשנת 1935 וגדל בתל אביב. למד בביל"ו, בתיכון צייטלין ובישיבת הדרום, ושירת בנח"ל בגרעין "גאולים" של בני עקיבא. הוא סיים לימודי תואר ראשון ושני בתלמוד ותנ"ך באוניברסיטת בר-אילן. שפירא השלים שני תוארי דוקטור: בספרות עברית מהסמינר היהודי בניו-יורק, ובמקרא מאוניברסיטת תל אביב. כמו כן שפירא שימש כיו"ר מעלה – המרכז לציונות דתית ופרופסור חבר מומחה, במחלקה למורשת ישראל באוניברסיטת אריאל.

שפירא שימש כמזכ"ל תנועת בני עקיבא במשך שתי קדנציות, והיה חבר בהנהלה הארצית של התנועה. הוא היה מרצה לתנ"ך באוניברסיטת בר-אילן ובאוניברסיטת אריאל. שפירא היה חבר מליאת מועצת יש"ע ובקיבוץ הדתי טירת צבי ושימש בחבר הנאמנים של תנועת "נאמני תורה ועבודה" מיום הקמתה.

שפירא היה נחשב לסמן ליברלי בציונות הדתית. הוא התנגד לתהליכי "התחרדלות" כפי שזיהה, בבני עקיבא, כמו פעולות בהן מתקיימת הפרדה בין בנים ובנות ואיסור על שמיעת שירת נשים. הוא יצא כנגד כותבי הספר תורת המלך ונגד כנס הרבנים שהתקיים בעקבותיו וביקר את החרדים על כך שאינם תורמים איברים, עובדים ומתגייסים לצבא.

 

המאמר הזה התפרסם ב https://www.makorrishon.co.il/