דברי הסבר לקובץ מיפוי לפי ישובים
אנו גרים בישוב ומבקשים לדעת:
- איזו עיר או ישוב חייבים לקבל את הילד שלנו?
- לאיזה עיר או ישוב חייבים, על פי חוק, לספק לנו הסעה?
מצ"ב מעלה קובץ אקסל ובו תוכלו לרשום את השם הישוב ולקבל את רשימת הישובים שחייבים לקבל את ילדכם.
הרשימה מחולקת לפי גיל הגן, יסודי, חטיבת ביניים ותיכון. לכל גיל ומין עשוי להיות מיפוי שונה.
הקלידו את שם הישוב בטבלה (בשורה B3) ותקבלו את הישובים שחייבים לקבל אתכם.
חשוב להקליד את השם המדוייק והרשמי של הישוב.
- אם למשל אתה גר במושב בית עריף, בו אין בי"ס ממ"ד יסודי, הרי שלפי הקובץ, בגיל היסודי אתה משוייך לממ"ד הנמצא במושב נחלים או לזה הנמצא בישוב שהם. ממ"דים אלה חייבים לקבל את בנך ואתה זכאי על פי החוק לקבל הסעה שתסיע את בנך מידי יום, הלוך ושוב.
- אם למשל אתה גר באור עקיבא, הרי שלפי הקובץ, אור עקיבא מספקת מענה לחינוך דתי מגן ועד תיכון. ממילא, מחלקת החינוך של אור עקיבא, היא זו שאחראית למצוא לך מוסד שיקבל את בנך, ללא שום סינון.
מיפוי לפי בתי ספר
בחינוך היסודי, כל בתי הספר בחינוך הממלכתי דתי, מחוייבים לקבל את כל מי שחפץ בחינוך דתי, ללא שום מיון או סינון. ואולם, בחינוך העל יסודי זה מעט מורכב יותר. לכללים הנוגעים לבתי ספר על יסודיים, רשימות בתי הספר המחוייבים לקבל כולם, דרכי קבלה למוסדות פנימיתיים ועוד, לחצו כאן.
על כל שאלה והבהרה הנכם מוזמנים לפנות אלינו או לפנות לאגף למיפוי ותכנון במשרד החינוך.
העיקרון המנחה לפי החוק: כל בוגר חמ"ד מתקבל לחמ"ד – לכל תלמיד יש מוסד שחייב אותו.
ולנו ההורים חשוב לזכור: מוסדות תיכוניים גדולים ולא מסננים- יעילים יותר כלכלית, בעלי תפוקה חינוכית רחבה יותר וזה גם יעלה לנו ההורים פחות בחודש. במוסד גדול הילד זוכה למגוון רחב יותר של תגבורי לימוד תורה ומחשבה, תוכניות לימודיות לכל הרמות, תשתיות טובות יותר וגם צוות הוראה איכותי יותר שמרוכז רק בילדים שבמוסד זה. ומעל לכל: הילד זוכה להכיר ולהתמודד, בתוך מסגרת חינוכית, עם דעות שונות העוזרות לו בגיבוש דרכו ליראת שמיים ושמירת מצוות.