"נניח שהיינו עושים סקר ובו שואלים הורים בציונות הדתית, מאיזה בי"ס לדעתם, יצאו יותר דתל"שים. אני משוכנע שהתיכונים הדתיים, ודאי אלו המעורבים, היו מקבלים ציון גרוע ביותר, עם הפרש של עשרות אחוזים, בינם לבין ישיבות ואולפנות.
אלא שהסקר הזה, שפורסם ב"מוצ"ש", שבת פרשת שמות, תשע"ט,  ונערך ביוזמת "מעלה", לא בחן את ה*סטיגמה* של ההורים, אלא את מה שקרה במציאות. הוא שאל 1,500 בוגרי חמ"ד, היכן למדו ומה מצבם הדתי כיום.


לא בונים עמדות חינוכיות לפי סקרים ואשתדל בהמשך לנתח לעומק את הסקר. בכל מקרה, את ההבדל הקטן בתוצאות הייתי מגדיר כלא פחות מסנסציה, המחייבת חשבון נפש חינוכי ביחס לעמדות שמושרשות בקרבנו". 
שמואל שטח

*שאר שאלות המחקר נמצאות מטה

ואחד בלי כיפה – כתבה על מחקר בנושא דתל"שים / נועה שטרן, מקור ראשון

כמה מבוגרי האולפנות והישיבות באמת יוצאים בשאלה? סקר מקיף שנערך בקרב 1,500 בוגרי החמ"ד מגלה כי בניגוד לתחושה הרווחת, רק מהבוגרים עוזבים את הדת. וגם: באיזה מוסד הכי הרבה תלמידים מורידים את הכיפה, והאם יש יותר דתל"שים מדתל"שיות?

לקריאת הכתבה המלאה כפי שפורסמה במקור ראשון בתאריך 2.1.2019 לחצו כאן