בג"ץ: מדוע אין שוויון בבחירת רבני עיר?

 

 


 


http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/293/819.html?hp=1&cat=402 


 


 


השופטים הוציאו צו על תנאי המורה להסביר מדוע לא יובטח שוויון למועמדים וביטוי הולם לנשים. המשרד לשירותי דת: "אין פגם בבחירת הרבנים"


7/10/2011 


הקרבות הפוליטיים העזים הניטשים בתוך המגזר הדתי-לאומי והחרדי סביב הבחירות לרבנות העיר ירושלים הביאו את בג"ץ להתערב בנושא: אתמול (ה') הוציא בית המשפט צו המורה לשר לשירותי דת, יעקב מרגי, ולחברי הוועדה לבחירת רבני עיר בירושלים, להסביר מדוע לא יבוטלו תקנות הגורמות לפגיעה בסיכוייהם של חלקים נרחבים באוכלוסיה להיבחר למשרה של רב עיר.הרבנות הראשית לישראל צילום: פלאש 90


המשמעות: בג"ץ דורש למעשה מהמדינה לנמק מדוע לא תשתנה השיטה לפיה נבחרו כל רבני הערים שמונו בשנים האחרונות ברחבי הארץ.


השופטים אשר גרוניס, עדנה ארבל וניל הנדל, נענו בכך באופן חלקי לבקשה של עמותת "נאמני תורה ועבודה", שהוגשה באמצעות עו"ד אסף בנמלך ממשרד טולצ'ינסקי שטרן ושות'. בנוסף קבעו השופטים כי על השר וחברי הוועדה להסביר מדוע לא יתוקנו התקנות שיבטיחו כי בחירת רבני ערים תעשה בדרך שקופה ושיוויונית שתיתן ביטוי הולם גם לנשים.


מגישי העתירה טוענים כי בחירת הרבנים כיום אינה משקפת את רצון הציבור אלא מושפעת מאינטרסים פוליטיים. "לא יתכן שזהות רבני הערים תיקבע רק על ידי קומץ חברי כנסת ואילו הציבור החילוני, המסורתי והדתי לא יוכל להשפיע עליה", אומר עו"ד בנמלך. "בשלוש השנים האחרונות היו מספר ניסיונות למנות רב עיר בירושלים ובכל פעם התהליך נעצר בגלל הכשלים שהשיטה הקיימת מייצרת. הגיע הזמן לעקור


את השיטה הזו מן השורש".


מהמשרד לשירותי דת נמסר בתגובה: "צו על תנאי אינו צו מניעה ואינו צו ביניים, ולכן אינו מעכב את ההליך לבחירת רבני עיר בירושלים. כאשר ההליך יסתיים הוא יזכה לגיבוי היועץ המשפטי של המשרד, שמלווה את ההליך. בהליכים שננקטו עד היום, כולל בחירת נציגי העירייה לאסיפה הבוחרת, לא התגלה כל פגם. המשרד מתכוון להגן על ההליכים ועל נוסח התקנות הנוכחי".