"אנשי רוח מדברים, ולנו סותמים את הפה"
מעל אלף רבנים השתתפו בכינוס חרום נגד חקיקה דתית הרב הראשי הספרדי: ממשלת זדון קידמה חוקים נגד ה' ונגד התורה. בכנסת הבאה צריך אחדות בין יראי שמיים
כ-1,200 רבנים מכל רחבי הארץ השתתפו (יום ב', 29.12.14) בכינוס חרום בבנייני האומה בירושלים. הרבנים, בהם הרבנים הראשיים לישראל, רבני ערים וראשי ישיבות, מחו על מה שהגדירו גל החקיקה האנטי-דתית.
את הכינוס ארגנו כמה ארגונים, בהם ליב"ה, נאמני הרבנות הראשית, דרך אמונה ועין פקוחה. לנוכחים חולקה רשימה ובה עשרות חוקים נגד הדת מהכנסת היוצאת.
רבה של פתח תקוה, מיכה הלוי, הלין על כך שאנשי רוח יכולים לדבר באופן חופשי, ואילו לרבנים "סותמים את הפה ולא נותנים לדבר באופן חופשי".
הרב הראשי לישראל, הראשון לציון יצחק יוסף, אמר כי מדובר במלחמה במתייוונים. הוא כינה את הממשלה "ממשלת זדון", ואמר כי קידמה חוקים נגד התורה, נגד ה' ונגד משיחו. "הביאו לי רשימה של 55 חוקים נגד התורה. חמש זה בדרך כלל נגד עין הרע, כל שכן 55. אנחנו נעשה עין הרע על החוקים האלה", אמר בהומור. לדבריו, יחד עם עמיתו הרב האשכנזי לישראל דוד לאו, ניסו לשווא למנוע כמה מן החוקים. לדבריו, נפגשו כמה פעמים עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שאמר להם כי הם צודקים, אך אין לו כוח לשנות בקואליציה הנוכחית. הוא אמר כי נתניהו אמר לו שצריך אחדות בין הדתיים כדי לקדש שם שמיים ולהרים את כוח התורה.
"לי כרב ראשי לישראל אסור לדבר פוליטיקה, אבל לרמוז מותר. צריך כוח שאחרי הבחירות תהיה ממשלה שלא תוכל לזוז בלי הצבעות של אנשים יראי שמיים. זה קידוש השם – שלא יעשו את החוקים הרעים האלו, יבטלו את החוקים האלו ואדרבה יתקנו את זה תיקון הפוך לטובה ולברכה", דברי הרב יוסף.
הרב הראשי דוד לאו אמר בכינוס כי יש בעיות שהרבנות רוצה לתקן אך לא פונים אליה בעניין, לא מתייעצים בה בעניינים הנוגעים לחקיקה דתית למרות שהיא הגוף המוסמך בעניין ומגבילים את כוחה, כגון במניעת תקנים מדיינים. לדבריו, הבעיה אינה ברבנים. "יש חובה מיוחדת להיזהר דווקא בארץ הקודש ויש שמירה מיוחדת שחלילה כבוד שמיים לא יתחלל. בוודאי שכאשר נותנים להם גושפנקה חוקית. עברנו תקופה קשה ובעזרת השם נגיע לתקופה חדשה", דבריו.
הרב הראשי לשעבר, הראשון לציון אליהו בקשי-דורון, אמר בנאומו כי הדת יכולה להסתדר בלי המדינה אך לא להפך. לדבריו, יותר משהדת צריכה את המדינה, המדינה צריכה את הדת.
בימים שקדמו לכינוס נוצרו קואליציות וחיבורים רבים בין תלמידי החכמים מכל המגזרים. בנוכחים בכינוס ניתן למנות בין היתר את הרבנים צבי ישראל טאו, אביגדור נבנצל, שמעון ביטון, משה הבלין, הרב שלמה אבינר, יהושע שפירא, משה הגר, אליקים לבנון, עמיאל ומרדכי שטרנברג, חיים גנץ, יהושע צוקרמן, דוד חי הכהן, דב ביגון, מנחם בורשטיין, יגאל שפרן, יגאל קמינצקי, יהודה דוד וולפא, אליהו מלכה, רצון ערוסי וברוך וידר.
בסיום הכינוס חתמו הרבנים על גילוי דעת בו נכתב בין השאר:
"בתקופה האחרונה אנו עדים, לצערנו, לניסיונות של גורמים פוליטיים ואחרים לשנות את אופיה של מדינת ישראל ולפגוע ביסודות הקדושה של חיינו הציבוריים. הדבר בא לידי ביטוי בחקיקתם של חוקים רבים כנגד התורה והדת, בניסיון לשנות את פניה של הרבנות בישראל, בפגיעה במעמדם של בתי הדין, במתן אפשרות לגיורים שלא על-פי ההלכה ח"ו, ואף בניסיון להחדיר רוח רעה זו למערכה החינוך.
"לאור זאת נתכנסנו, רבני ישראל המשמשים בקודש, ברבנות, בבתי הדין ובישיבות, שמצבה הרוחני של מדינת ישראל יקר ללבם והמודאגים מן המצב הקיים, בירושלים עיה"ק, ביום ב' ז' בטבת תשע"ה".
נאמני תורה ועבודה, ארגון המשתייך לזרם הפשרני בציונות הדתית ומבקש לשנות את הסטטוס-קוו, אמר כי מדובר במפגן שמרנות שנועד למנוע כל שינוי לטובה ביחסי הדת והמדינה בישראל ובמערכת שירותי הדת בה. בארגון מצפים מהרב הראשי יוסף להתנצל על אמירה האומללה שזוהי ממשלת זדון, אמריה שלדבריהם רק מדגימה את הניתוק של הרבנות הראשית מכלל הציבור הישראלי.
לכתבה המקורית באתר "news 1"