יצא לאור גיליון 68 של כתב העת דעות

 

יצא לאור גיליון 68 של כתב העת דעות

 

(אם הודעה זו מופיעה בצורה משובשת ניתן לצפות בה באתר התנועה:

כאן תופיע הכתובת).

 

 NewDeotLogo

 

נאמני תורה ועבודה ומרכז יעקב הרצוג
שמחים להודיע כי בשבועות האחרונים יצא לאור

גיליון 68 של כתב העת 'דעות'

להצטרפות לרשימת התפוצה על-מנת לקבל עידכון עם יציאת כל  גליון חדש של 'דעות', לחצו כאן

טמון בצלחת

על אוכל ואכילה

 

 

 

 

האוכל והאכילה הם חלק בלתי נפרד מן היומיום של דעות 68 שערהאדם, כל אדם, מאז ומעולם. האוכל נחוץ בראש ובראשונה כדי להתקיים; אך לאוכל תמיד נלוו משמעויות ותפקידים נוספים. האוכל איננו 'סתם' אוכל, והאכילה לעולם איננה נטולת הקשרים – תרבותיים, חברתיים, דתיים ואחרים. גיליון 68 של דעות עוסק בשלל היבטים של אוכל ואכילה: אוכל יהודי, צמחונות וטבעונות וזיקתן ליהדות, הפופולריות של מסעדות הגורמה בחברה הדתית-לאומית, סוגיית עודף המשקל ודימוי הגוף שנוצר בעקבות האכילה, ועוד. שאלת האוכל מזמינה דיון בנושאים חשובים שמחוץ לתחום האוכל והאכילה, כמו עתידו של העם היהודי, תרבות פנאי וחיים דתיים, מעמדו של האדם בעולם והיחס לגופניות.

 

 

 

 

 

מן הגיליון החדש:

שמיל הולנד: המטבח היהודי-מסורתי: עובדות ומיתוסים

שלומית נעים-נאור: להתחבר דרך החיך – ראיון עם שפים יהודים

אסא קיסר: צמחונות וטבעונות ביהדות

יואב שורק: צמחונות אידיאולוגית היא כפירה

יאיר ברלין: על דתיות וקולינריה

בכל סרלואי: מתי גיליתי שאני שמנה

דניאל זיו בוקובזה: כשהטבעונים הפכו לדוסים

                                                                                           

 

לקריאת מאמר לדוגמא מתוך הגליון, או מאמרים מגליונות קודמים: https://toravoda.org.il/he/deot

לעדכונים וטעימות מתוך "דעות" בואו לבקר ולאהוב את דף הפייסבוק החדש שלנו: http://www.facebook.com/deot.ta

לרכישת מנוי: 03-6072739 (השאירו הודעה ונשוב אליכם בהקדם)

 

— כותרת תחתית תתווסף כאן