בגלל שירת נשים? בני עקיבא מתנתקת מהלהקה

 

צוות הווי בני עקיבא הקליט דיסק מושקע במלאת 20 שנה להקמתו ו-80 שנה לתנועה. כשביקש המנהל עזרה בהפצת הדיסק ובגיוס תורמים התנערה ההנהלה הארצית מהלהקה ודרשה להסיר כל סממן שיזהה את תנועת הנוער עם הלהקה. אבי אחד הזמרים ל-ynet: "צריך להיות עיוור כדי לא לשים לב שהעניין הוא הקצנה דתית שקשורה בשירת נשים"
קובי נחשוני
פורסם: 24.11.08, 
שבת הארגון הקרובה היא חגה של בני עקיבא, אבל יש מי שמתקשה לחגוג: ל-ynet נודע כי צוות הווי בני-עקיבא שביקש לתרום את חלקו לאירועי ה-80 של התנועה בהפקת דיסק מיוחד ובמסע הופעות מושקע, נתקל בהתנגדות עיקשת מצד ההנהלה הארצית – שביקשה למחוק כל סממן המזהה את הלהקה המיתולוגית עם התנועה ובכך להביא לקיצן 20 שנות פעילות משותפת. על החברים בה נאסר ללבוש חולצות תנועה וכן להשתמש בסמל בני עקיבא או בתמונות מפעילותיה במסגרת ההפקה, וההורים משוכנעים כי מדובר בביטוי נוסף להתחרדות התנועה, שלטענתם מתנגדת לשירה משותפת לבנים ובנות.

צוות הווי המבוסס על חניכי מחוז דן הוא היחיד שפועל כיום בתנועת בני עקיבא, זאת לאחר שלהקות מחוזות צפון וירושלים פורקו בשנים האחרונות. בצוות חברים 15 חניכים בגילאי תיכון מסניפי המחוז השונים, וב-20 השנים האחרונות הם מייצגים את בני עקיבא בשורה של טקסים ואירועים מקומיים וממלכתיים, בארץ ובעולם. רק בשבוע שעבר הופיעה הלהקה בפני ועידת ה-GA שנערכה בירושלים, ושבועיים קודם לכן באירוע שקיימה מועצת תנועות הנוער לציון רצח רבין.

לפני כשנתיים החלו מנהלי הלהקה בהפקת דיסק חדש שכולל שירי תנועה, שירים ישראליים ומוזיקה מקורית. בהקלטות השתתפו הזמרים חיים צינוביץ', ישי לפידות, דודו פישר ואחרים, לצד נגנים ידועים כמו אבי סינגולדה ואריה וולניץ המופיעים עם שלמה ארצי. גם הזמרת גלי עטרי נתנה את הסכמתה להשתתף בהקלטות, אך בלהקה הוחלט לוותר על שירת נשים בסולו.

לאחר למעלה מ-800 שעות אולפן וכשעבודה על הדיסק כבר הושלמה, פנה מנהל הלהקה, מנחם ששון, להנהלה הארצית של בני עקיבא וביקש מהם מכתב שיסייע לו בגיוס תורמים להפצה. בתגובה התנערה התנועה מהלהקה, וסגן המזכ"ל אף דרש כי יוסר כל סממן המזהה את בני עקיבא עם הלהקה, כמו חולצות תנועה, סמלים ותמונות מהווי התנועה על עטיפת הדיסק.

"כל הסיפור הוא שירת נשים"
אביו של אחד החברים בלהקה אומר בשיחה עם ynet: "צריך להיות עיוור כדי לא לשים לב שהעניין הוא הקצנה דתית שקשורה בשירת נשים, וזה לא מקובל עלינו. אם אנשים רוצים להחמיר – אין לי בעיה עם זה. אף אחד לא חייב להצטרף ללהקה אם זה נוגד את מצפונו, והבן שלי לא ייעלב אם מישהו ייצא מהאולם כשהבנות שרות. מה שמקומם אותי זו הכפייה. הייתה חניכה ששרה בלהקה ונאלצה לעזוב אחרי שהקומונר בסניף אסר עליה להשתתף בפעילות ואמר שאם לא תעזוב הוא לא יוציא אותה להדרכה. בני עקיבא בתקופתי לא הייתה כופה עמדות הלכתיות של קומונרים ומדריכים על החניכים".

מייסד הלהקה ומנהלה, מנחם ששון, אמר ל-ynet: "כל עוד אנחנו תחת השם 'בני עקיבא' ולא קיבלנו מכתב הדורש להפסיק את הפעילות – אנחנו קיימים ורצויים בתנועה. נהיה בכל מקום שרק ירצו אותנו".

מתנועת נאמני תורה ועבודה, שתקיים בחודש הבא ערב עיון על דרכה של בני עקיבא, נמסר בתגובה: "במשך שנים רבות היווה צוות הווי דוגמה וסמל לתרבות ציונית דתית שורשית במיטבה, אשר השכילה ליצור מסר של אחדות, גשר וסבלנות, והדגימה כיצד בני עקיבא יכולה ליצור אלטרנטיבה תרבותית, אמנותית וערכית לתרבות ה-MTV המתירנית ולהביא לקדמת הבמה דמויות צעירות ערכיות, אשר מהוות מודל לחיקוי עבור חברי וחברות התנועה".

"תנועת נאמני תורה ועבודה מקווה כי בני עקיבא תשכיל לתת ביטוי בתוכה לחלקי הציבור הדתי על כל גווניו, ולא תפסיק מסורת ארוכת שנים זו".

למרות פניית ynet טרם נמסרה תגובה מתנועת בני-עקיבא לידיעה.