אנחנו עוסקים הרבה בדת ומדינה – אבל עכשיו הגיע הזמן לחשוב על הדת במרחב המקומי!
איך אפשר לפעול ברמה המקומית כדי לצמצם חיכוכים ולהיטיב עם כלל התושבים בעיר או במועצה? בשיתוף שחרית | سحرية | Shaharit גיבשנו נייר עמדה ששווה לכל מועמד, מועמדת, פעיל ופעילה ברשויות המקומיות להכיר. הנה טיפ אחד מתוכו שאפשר ליישם באופן מעשי כבר ב-100 הימים הראשונים לקדנציה:
"להקצות משאבים לפעולות תרבות יהודית באופן רוחבי שיותאם למגוון הקהילות הפועלות במסגרת הרשות".
רוצים לשמוע עוד? באתר הכנס 100 ימים של טוב משותף תוכלו לקרוא את נייר העמדה המלא, ולהירשם לכנס שיתקיים ב-8 ביולי בקמפוס האמנויות של סמינר הקיבוצים בתל-אביב >http://
מוזמנים להירשם למושב דת ועיר על מודלים אפשריים לחיים בעיר מגוונת, בהנחיית Tani Frank, ראש תחום דת ומדינה בתנועה!
על האירוע
מושב דת ועיר בכנס 100 ימים של טוב משותף לקראת הבחירות לרשויות המקומיות.
את המושב הנחה תני פרנק, ראש תחום דת ומדינה בתנועה, והשתתפו בו ד"ר גלית שאול – מועמדת לראשות מ.א. עמק חפר ומנכ"לית מרכז רקמן לקידום מעמד האשה, מלכי רוטנר – פעילה חרדית בסיעת "אשדודים" באשדוד, הרב אהרן לייבוביץ' – לשעבר חבר מועצת העיר ירושלים, יו"ר ההנהלה האזרחית של סיעת "ירושלמים" ויו"ר השגחה פרטית ויוסי לונדון – חבר מועצת העיר הרצליה מטעם מרצ. במהלך המושב, שהתבסס על נייר המדיניות בנושא דת ועיר שכתבנו לקראת הבחירות לרשויות המקומיות בשיתוף עם שחרית, נידונו שלל הסוגיות שנמצאות על סדר היום המבטאות את הקונפליקט בין דת ועיר בישראל. הרבה מהנושאים הקשורים לשירותי הדת ולמרחב הציבורי המשותף רלוונטיים ונוגעים להחלטות של הרשויות המקומיות. שוחחנו על הנושא של נשים במרחב הציבורי בהקשר של החוף הנפרד בהרצליה וההפרדה המגדרית באירוע של חב"ד בכיכר רבין, על השבת במרחב הציבורי בהקשר המאבק סביב חוק המרכולים באשדוד והניסיון לסגור את מתחם התחנה בירושלים, ועל נושאים נוספים. במהלך המושב ניסינו לברר עם המשתתפים במושב וכן עם הקהל שהורכב אף הוא מנציגי סיעות מקומיות ופעילים מקומיים, האם ישנם פתרונות פרקטיים בדמות מנגנונים כאלה ואחרים שיוכלו להביא ליצירת יחסי אמון ולמניעת קונפליקטים מהסוג הזה, וכן על הדרך לנהל את הקונפליקט והפתרונות הרלוונטיים בשטח.
אנו נמשיך ללוות את כל מי שמוכן לשים את הנושא של דת ועיר על סדר יומו, ולהציע את הרעיונות שלנו ליצירת פתרונות ברמה המקומית.