הרב דרוקמן:הדיינים הכפישו אותי מבלי שידברו עמי
הרב דרוקמן התארח היום בישיבת ועדת החוקה של הכנסת שנתנה לו גיבוי מלא ואמר כי יש לפסול את הדיינים שניסו לפסול את גיורי מערך הגיור בראשותו הוא עומד.מחוץ לכנסת נערכה משמרת מחאה כנגד פסיקת בית הדין הגדול.
עמי שרון ו06/05/2008
.הרב דרוקמן.דיינים פסולים
ספק אם בימיו כחבר כנסת נשמע הרב חיים דרוקמן סוער ונרגז כפי שנשמע היום בישיבת ועדת החוקה שעסקה בפסק הדין השנוי במחלוקת של הרכב בית הדין הגדול, שפסל את כל גיוריו בעשר השנים האחרונות. "יש לפסול את ההרכב שנתן את פסק הדין המדובר. לא מדובר כאן בפסק דין. עד כמה שאני מבין, לפחות לפי דיני התורה, יש לשמוע את כל הצדדים ואחר כך להחליט. כאן לחלוטיןלא היה דבר כזה. בית הדין כתב פסק דין בדיון שנערך בעניין גירושין בכלל, אבל לא התייחס רק לגיור של אותה אישה, אלא, בלשון שלוחת רסן לכל בתי הדין המיוחדים לגיור ובמיוחד אלי. בית הדין השמיץ והכפיש אותי מבלי שקרא לי או שאל אותי כאילו אין צורך בכך", אמר הרב דרוקמן, ראש מערך הגיור, בזעם לא מוסתר. הרב דרוקמן שב והודיע כי לא יופיע בפני הרכב הדיינים- שרמן, איזירר ושינפלד, ש"כבר חרצו את דיני ופרסמו בשער בת רבים. הם פסולים לזה".
יו"ר ועדת החוקה ח"כ מנחם בן ששון הודיע בתחילת הישיבה על כוונתו לקדם פתרון חקיקתי ש"יהפוך את מהלכי הגיור במדינת ישראל למהלך מקרב ולא דוחה". לדבריו, "מדובר בציבור נעזב שמרגיש שהשליכו אותו. הפיתרון שעל הכנסת לתת צריך להיות ברור, שידעו המתגיירים איך הם נכנסים למהלך הגיור וכיצד הם יוצאים ממנו".
כמה חברי כנסת כמו זבולון אורלב ודוד רותם כבר הודיעו בימים האחרונים על כוונתם לקדם מהלך חקיקתי כזה. מי שהמצטרף לביקורת על שלושת הדיינים הוא שר המשפטים לשעבר פרופ' יעקב נאמן, בציינו כי אותו הרכב פעל בניגוד להוראתו של נשיא בית הדין הרבני הגדול הראשון לציון הרב שלמה עמאר, שביקש מהם מפורשת שלא לדון בתיק. "לזה ייקרא דיינים? הם לא ראויים להיות דיינים. מי שאינו שומע את כל הצדדים לא ראוי להיות דיין. מי שחורץ דין בלי שהוא שומע את כל הצדדים לא יכול להיות דיין. לא לשמוע לצדדים ולצפצף על נשיא בית הדין הרבני הגדול, אלו דברים שערורייתיים", תקף נאמן שאף הציע לפנות לשופטת שטרסברג כהן, נציבת תלונות הציבור, שתבדוק את כל ההליכים בתיק, לאור התנהלות של שלושת הדיינים. "מדובר בעבירה משמעתית מדרגה ראשונה. רק על הרקע הזה צריך להדיח את הדיינים", קבע.
מנגד התייצב ח"כ משה גפני (דגל התורה) כדי להגן על שלושת הדיינים, הנחשבים למחמירים, המחזיקים באידיאולוגיה הלכתית מבית מדרשו של מנהיג הפלג הליטאי הרב יוסף שלום אליישיב. "זה לא דיון מקצועי. מדובר בתעמולה מאוד ברורה נגד ההלכה. היהדות לא מקרבת גויים, אנחנו לא נוצרים", אמר גפני שזעם על עצם קיומו הישיבה, בציינו כי כי "מעולם לא התקיים בכנסת דיון המערער על ערכאות בית הדין".
יו"ר הסוכנות היהודית זאב ביילסקי שהשתתף אף הוא בישיבה התריע כי למעגל העולים ה'לא יהודים' נוספו, בעקבות פסק הדין, בין מאה ל- 150 אלף אזרחים. "עם כל המערך שקיים והגופים העוסקים בנושא הגיור אנחנו מצליחים לגייר אולי 1,500 אנשים בשנה. זהו אפס קצהו של הפוטנציאל שיכול להתגייר. עדיין נותרו שבעה מיליון יהודים מחוץ למדינת ישראל ואנחנו בסוכנות עושים מאמץ שיבואו. החטא שאנחנו עושים בצורה שאנחנו נותנים לדברים להתגלגל ולעבור, לא רק שאנו מחטיאים את הקיימים, אלא שההתנהלות הקלוקלת היא לדורי דורות", דברי ביילסקי.
במקביל לישיבת ועדת החוקה קיימו אנשי תנועת "נאמני תורה ועבודה " והארגון 'מבוי סתום" משמרת מחאה מחוץ לכנסת כנגד פסיקת בית הדין הגדול: "אנו קוראים לועדת החוקה להאיץ את חקיקת הצעת החוק של ח"כ דוד רותם המציעה כי כל רב עיר ומועצה מקומית שנבחרו, יהיו רשאים לערוך גיורים. מקרה ספציפי זה, מעיד על הפגמים הרבים שבבית הדין הרבני, ולכן אנו קוראים להקמת בית דין אלטרנטיבי, שייתן פתרון כולל למגוון הבעיות שעולות מהתנהלותו של בית הדין הרבני" אמרו המפגינים.