מודל רבנות דמוקרטי? קהילתי? ומה יהיה על הסטטוס קוו?

 

 

 

מודל רבנות דמוקרטי? קהילתי? ומה יהיה על הסטטוס קוו?

האם הממשלה הבאה תמשיך את הרצון לשינוי ביחסי דת ומדינה או שמא אנו הולכים לקראת קיפאון בעניין?

כל אלו ועוד יעלו לדיון בפאנל מועמדים שבוע לפני הבחירות.

הפאנל הינו פרי שיתוף פעולה עם המכון לאסטרטגיה ציונית – The Institute for Zionist Strategies ו אמונת חכמים – צעירים למען עתיד יהודי יותר.

הפאנל יתקיים אי"ה ביום שלישי, יט אדר 10.3 בשעה 18:00 ברחוב עם ועולמו 8 ירושלים.
פרטים והרשמה בדף האירוע 

נקודות מהערב:

הסכמה חוצה מפלגות בנושא דת ומדינה

אתמול בערב (10/3/2015) נערך פאנל פוליטי בנושא דת ומדינה במכון לאסטרטגיה ציונית בשיתוף ארגון "אמונת חכמים" ותנועת "נאמני תורה ועבודה". במהלך הכנס הביעו המועמדים רחל עזריה (כולנו), ח"כ אלעזר שטרן (יש עתיד), רויטל סוויד (המחנה הציוני) ואמיר אוחנה (ליכוד) הסכמה רחבה בנושאי תחבורה ציבורית בשבת ואף בנושא נישואין וגירושין.
שבוע בדיוק לפני הבחירות לכנסת ה-20, נערך אתמול פאנל שעסק בסוגיות דת ומדינה במכון לאסטרטגיה ציונית, נושא שהיה במוקדים החמים והשנויים במחלוקת שהסעירו את המערכת הפוליטית בכנסת האחרונה. נראה כי במהלך הכנס הסכימו המשתתפים על שורה רחבה של סוגיות.
בהתייחס לשאלת תחבורה ציבורית בשבת תקפה סוויד את אופן העיסוק של מפלגת 'יש עתיד' בכנסת האחרונה בנושא זה ואמרה כי הדבר מביא לשנאת אחים בשיח הציבורי בישראל. עוד הוסיפה כי יש לאפשר תחבורה ציבורית בשבת – בעיקר במקומות שבהם אין יכולת להתנייד ללא תחבורה ציבורית – ועם זאת יש חשיבות לשמור על הצביון היהודי של המדינה. עוד אמרה סוויד כי היא בעד לפתוח מקומות בילוי בשבת.
המועמד מרשימת הליכוד, אמיר אוחנה, הסכים עם דבריה של המועמדת מהמחנה הציוני ואמר כי מדובר בנושא של "פיקוח נפש, כיון שבלעדי תחבורה ציבורית נאותה החיילים החוזרים לחופשת סוף השבוע נוסעים עייפים ברכבם הפרטי. על כן יש לאפשר תחבורה ציבורית בשבת למקומות בילוי, באופן שלא יפגע באוכלוסייה הדתית."
בהתייחס לסוגיית נישואין וגירושין אמר אוחנה כי הוא יפעל לקדם חוק שיתיר נישואים חד מיניים בישראל: "אני חי עם בן-זוג כבר עשר שנים, ולא יכול להתחתן בישראל – ואני רוצה להתחתן רק בישראל. אני רוצה לחוקק חוק של אהבה ולא של כוח".
רחל עזריה, שבעברה כיהנה כמנכ"לית ארגון 'מבוי סתום – למען מסורבות גט', ורויטל סוויד הדגישו את נושא קבלת הגט, ואמרו כי יפעלו למגר את הבעיה הקשה הגורמת לנשים רבות להתייסר זמן ממושך עד קבלת הגט המיוחל. כמו כן נרשם שיתוף פעולה בין אלעזר שטרן ורחל עזריה, שהבטיחו לקדם ביחד בכנסת הבאה פיתרון מוסכם לבעיית מירוץ הסמכויות, הנגרם מהתחרות בין בתי הדין הרבניים והאזרחיים לדיני משפחה.