הקדמה: אנחנו עומדים ערב יום ירושלים! מה היא ירושלים בשבילנו? את מה חוגגים? בפעולת שבת הקרובה נדבר על נושאים אלו
מהלך הפעולה:
1.נפתח את הפעולה במשחק פתיחה: יש המון שירים שקשורים ומדברים על ירושלים! תחלקו את החניכים ל2 קבוצות. כל קבוצה בתורה צריך למצוא שיר שקשור לירושלים ולשיר אותו יחד. הקבוצה הראשונה שלא מוצאת בתורה (נקציב דקה לכל תור) נפסלת, ומעניקה ניצחון לקבוצה השניה.
2.נשאל את החניכים: מה היא ירושלים בשבילכם? מדוע חוגגים את יום ירושלים? נציג את התמונה של שחרור ירושלים על ידי הצנחנים (מצ"ב כנספח 1) נשאל מי מכיר את התמונה, ונספר לחניכים שלנו, שהתמונה הזו מרגשת מאד מכיוון והכותל המערבי, ואיתו כל ירושלים המזרחית לא היו חלק משטחה של מדינת ישראל עד מלחמת ששת הימים ב1967. במלחמת ששת הימים – כ"ח אייר – נכבשה ירושלים המזרחית מידי הירדנים ואנחנו חזרנו אל הר הבית, הנקודה היקרה ביותר לעם היהודי לאורך הדורות. (ואפשר להוסיף ולהרחיב עצמאית על עניין זה).
3.נחלק את השיר של יהודה עמיחי (מצ"ב כנספח 2) מי מכיר אותו? בואו ננסה לקרוא אותו ביחד, כמו שקוראים שירים. (פעמיים, ולאט.)
אחרי שקראנו וניסינו לפרש לבד את השיר, בואו ננסה לדבר עליו יחד.
נסו לחקור יחד עם החניכים: מה יהודה עמיחי ניסה לומר בשיר? מה הקשר בין הרעיון שאותו מבטא יהודה עמיחי בשיר לבין הגאולה? האם אתם מסכימים איתו?
4.סיכום – את הפעולה נוכל לסכם בדברי הרב קוק "אם נחרבנו ונחרב העולם אתנו בגלל שנאת חינם, ניבנה והעולם אתנו יבנה באהבת חינם" (אורות הקודש, ג, עמ' שכד). יום ירושלים הוא תזכורת טובה לכך שאמנם ירושלים שייכת למדינת ישראל מבחינת שטחה, אבל מבחינה דתית לירושלים יש אופק שהיא עוד לא הגיעה אליו – גאולה ומציאות של בית מקדש. אנחנו רוצים לצעוד בירושלים בשמחה – אך גם מתוך מודעות לכך שהדרך שלנו עוד לא הסתיימה. יש עוד עבודה פנימית לעשות בתוך העם. תיקון חברתי עמוק, ראיית האדם האחר – שיכולה להוביל אותנו בסופו של דבר לירושלים כמו שאנחנו מדמיינים אותה. סמל של שלום ושלמות אדם עם אדם ובוראו.
שבת שלום!